Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Sint-Mariaburg

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Steven Wuyts

HLE 1185 NMBS
IC 9236 Amsterdam CS - Brussel-Zuid
Sint-Mariaburg, 2009-08-23

 
Omschrijving:


In Sint-Mariaburg is het ’s namiddags altijd fijn vertoeven: tussen de Beneluxtreinen rijden de L-treinen en regelmatig enkele cargo’s. Tijdens de warme zomermaanden vindt u er zeker schaduw, terwijl u op de voorbijrijdende treinen wacht.
 
Verkeer:


Reizigers:
L12 kent een druk reizigersverkeer. Naast het internationale verkeer met Nederland bestaat er ook een druk lokaal aanbod:
  • IC I: Essen - Charleroi-Sud
  • IC B: Brussel-Zuid - Amsterdam
  • Thalys Parijs - Amsterdam
  • L-trein Antwerpen-Centraal - Roosendaal


Goederen:
De goederendienst is goed vertegenwoordigd. Via lijn 12 rijden de meeste internationale goederentreinen tussen Nederland en België. Bekende voorbeelden zijn:
  • Autoindustrie (Volvo, Opel, Ford)
  • Containervervoer, steenslagvervoer, gemengde treinen, ...


Toeristisch:
In het zomerseizoen rijden er enkele toeristische treinen van en naar de kust over deze lijn.

Infrastructuur:
Ieder jaar wordt de lijn bereden door de onkruidverdelgingstrein.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: Klassieke MS, MS reeks 800 NMBS
HLE: Reeksen 11 (sporadisch), 21, 23, 27, 28 NMBS


Goederen:
HLE: Reeks 23, 28 NMBS
HLD: Reeks Railion 6400/6500, Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
13.00u - 16.00u

Zomer:
14.00u - 17.00u
 
Periode:


Het hele jaar door
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Verlaat het station Sint-Mariaburg aan de kant richting Roosendaal en ga de zandweg in (richting Roosendaal). Aan het einde ervan (over het bruggetje over de beek) is het fotopunt gelegen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Verlaat de autostrade E 19 (Antwerpen - Breda) aan afrit 5 (Kleine Bareel) en rij de Kapelsesteenweg (N11) op richting Ekeren en Kapellen. U rijdt door de dorpskern van Ekeren-Laar: even verder rijdt u de Veltwijcklaan in (dit is de 6e straat links). U volgt deze weg tot u over de brug over de spoorweg rijdt (aan het station van Ekeren): aan het rondpunt neemt u de eerste afslag, waarna u de straat volgt tot aan het station van Ekeren. Hier gaat u linksaf de Statiestraat in, welke u volgt tot over de overweg: daar gaat u rechtsaf. Deze straat rijdt u rechtdoor tot onder de brug over de spoorweg. Hier kan u uw auto achterlaten. Vanaf hier gaat u te voet over de zandweg: Aan het einde ervan (over het bruggetje over de beek) is het fotopunt gelegen.
 
Extra:


-