Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Stabroek

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Peter Van Gestel

HLDR 7403 en 7402 NMBS
Containertrein PSA Noordzeeterminal - Antwerpen-Noord
Stabroek (afrit A12), 2005-08-04

 
Omschrijving:


Lijn 11 loopt gedurende enkele kilometers in de middenberm van de A12 autosnelweg. Dit levert een leuk fotomotief op wat prima in beeld gebracht kan worden van op een brug over de snelweg. Naast L11 ligt ongeveer 100m verder de inrit van bundel Zandvliet. Van op dezelfde brug kan u eveneens het verkeer op deze spoorlijn fotograferen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
Ondanks dat slechts twee bedrijven via lijn 11 bediend worden hebt u vrij veel kans om een trein te spotten. BASF Antwerpen en de containerterminal van PSA zetten immers veel goederen op het spoor. Ook de nieuwe containerterminal Combinant zorgt voor heel wat trafiek. Lukt het niet op L11 dan hebt u zeker treinverkeer op de spoorlijn naar bundel Zandvliet.

Toeristisch:
Nihil

Infrastructuur:
Ieder jaar komt ook hier de sproeitrein met een dieselloc van Infrabel voorbij.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
Nihil

Goederen:
HLD: Class 66, G2000 (Privé-operatoren)
HLDR: Reeks 77/78 NMBS

 
Zonnestand:


Winter:
7.30u - 12.30u

Zomer:
8.30u - 13.30u
 
Periode:


Het hele jaar door.
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Dankzij De Lijn is dit fotopunt makkelijk bereikbaar. Lijn 77.6 Antwerpen Rooseveldplaats – Stabroek – Putte heeft een halte vlakbij het fotopunt. U stapt uit aan de halte “P+R Stabroek”. Daarna is het nog 150m wandelen richting brug over L11.
 
Wegbeschrijving
(auto):Met de auto is het fotopunt heel makkelijk bereikbaar. U neemt op de A12 (Ekeren – Bergen Op Zoom) afrit 13 (Stabroek). De afrit komt uit op een brug over de A12, deze brug is het fotopunt. U auto kan u parkeren op een P+R parking, welke is aangeduid via bewegwijzering “P+R Parking” De parking ligt op ongeveer 150m van het fotopunt.
 
Extra:


Een tankstation gelegen op ongeveer 300m van het fotopunt verkoopt snacks en frisdranken. Om dit bereiken wandelt u richting haven en aan de linkerkant kan u deze zaak vinden.
Veel meer winkels kan u vinden in het centrum van Stabroek, op 1.5 Km van het fotopunt.