Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Pécrot

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Geert Packet

HLE 3012 CFL + 1319 NMBS
EE49813 Zandvliet - Creutzwald
Pécrot, 2004-03-31

 
Omschrijving:


Lijn 139 verbindt Leuven met Ottignies en wordt zowel door reizigers- als door goederentreinen bereden.
Net buiten het station van Pécrot (kant Leuven) bevindt zich een heel mooi fotopunt, zoals u op de foto kan zien. De treinen slingeren zich richting Ottignies, waardoor u een voortreffelijk zicht krijgt op de konvooien.
Het punt is geschikt voor treinen uit de richting Leuven.

 
Verkeer:


Reizigers:
Zowel tijdens de week als tijdens het weekend rijden er ieder uur stoptreinen tussen Leuven - Ottignies - Leuven. Op weekdagen wordt het reizigersaanbod aangevuld met piekuurtreinen (’s morgens, ’s middags alsook ’s avonds).

Goederen:
Ongeveer 100 cargotreinen worden per dag via lijn 139 ter bestemming gebracht. Tussen 11 en 13 uur bemerken we een lichte piek. Deze lijn maakt deel uit van een internationale verbinding tussen Antwerpen – Luxembourg – Frankrijk - Zwitserland.
Bovendien rijden ook de ertstreinen uit Zandvliet naar Blanchisserie (nabij Charleroi) langs lijn 139.


Toeristisch:
Tijdens het toeristische seizoen rijden verschillende extra treinen naar Bierges (Six-Flags).

Infrastructuur:
Ook de sproeitrein (gesleept door een diesellocomotief voor rekening van de Dienst Infrastructuur) komt jaarlijks even langs.
 
Ingezet materieel:


Reizigers:
MS: AM86, AM75 (P-trein rond de middag op woensdag), Klassieke stellen (P-treinen), AM80 (T-treinen)

Goederen:
HLE: NMBS-Reeksen 13, 21, 23, 26, 27 & CFL-Reeks 3000.HLDR: Reeks 77/78 NMBS
 
Zonnestand:


Winter:
8.00u - 11.00u

Zomer:
9.00u - 12.00u
 
Periode:


Heel het jaar door, tenzij de boer zou besluiten maïs te planten…
 
Wegbeschrijving
(openbaar vervoer):Afstappen in Pécrot, wandel langs de straat achter de perrons in de richting van Leuven. Aan de overweg steek je over, en ga je meteen naar links. Blijf de weg volgen (hij wordt meer landweg nu) tot aan de bosrand, totdat je vindt dat je hoog genoeg staat (hoe hoger, hoe minder makkelijk het wordt om de volledige trein erop te krijgen). Bovendien moet je opletten voor het verkeersbord dat eventueel voor de trein kan komen.
 
Wegbeschrijving
(auto):Met de auto: ik heb het zelf nog niet met de auto gedaan, schiet me dus niet neer als dit niet de meest efficiënte weg is. Neem op de E40 Brussel-Luik de afrit 23, en volg de N25 richting Blanden. Blijf deze baan volgen tot in Hamme-Mille. Je komt daar aan een relatief groot kruispunt, waar je rechts moet afslaan richting Nethen (Rue R. Menada). Volg deze baan tot in Nethen. Aan de kerk sla je linksaf richting Pécrot (Rue de Pécrot). Deze baan loopt een tijdje over een soort hoogvlakte, en begint dan plots snel te dalen: je rijdt de Dijle-vallei, en ook Pécrot binnen. Op een gegeven punt kom je weer aan een kruispunt, waar je de overweg rechts ziet liggen. Rij erover en meteen erna naar rechts. Volg deze straat tot de volgende overweg, rijdt over deze overweg en parkeer je wagen links, naast het bos. Als je dan even verder langs de bosrand loopt, kom je op het punt uit.
 
Extra:


-