Startpagina    Overzicht & kaart    Overzicht lijnen    Downloads    Over deze site/Copyright    Links    Contact     Mededelingen    Foto-Actua    
Astene

 Fotopunt    Kaart    Zonnewijzer    Foto's    Fotopunten in de omgeving   Foto:


© Luc Donners

HLE 36005 SNCF
Astene, 2007-04-06

 
Omschrijving:


Tussen De Pinte en Deinze licht het rustige Astene, waar de goederentrafiek tussen Gent en Frankrijk voorbijkomt, maar ook een hele reeks interessante binnenlandse treinen.
 
Verkeer:


Reizigers:
Sinds de nieuwe dienstregeling eind 2009, beschikt het stukje spoorlijn tussen Kortrijk en Moeskroen nu over 2 IC-verbindingen. In het weekend is het er echter zeer kalm!

Week:
 • IC C Antwerpen Centraal – Gent Sint-Pieters – Kortrijk – Lille Flandres
 • IR d Kortrijk – Ath – Enghien – Brussel - Antwerpen

Weekends:
 • IC C Antwerpen Centraal – Gent Sint-Pieters – Kortrijk – Lille Flandres


 • Goederen:
  Er is een grote hoeveel goederenverkeer op deze spoorlijn. Goederen vanuit Antwerpen, Gent, Tessenderlo en Duitsland met bestemming Frankrijk komen hier langsgereden, alsook het vervoer van cement voor de fabriek in Havinnes. Het transport van staal, cement, chemicaliën en vooral containers staan hier centraal. Dagelijks is er minstens 1 bediening van de containerterminal te Lauwe.

  Toeristisch:
  Nihil

  Infrastructuur:
  Ook de sproeitrein reist een keer per jaar de lijn op en af.
   
  Ingezet materieel:


  Reizigers:
  MS: MS 80 en MS 96

  Goederen:
  HLE: Reeks 12, 21, 27, 29 NMBS, BB 36000 SNCF, Traxx ECR
  HLD: Reeks 57 NMBS, BB 67400 SNCF, G2000 (Privé-operatoren)
  HLDR: Reeks 77/78 NMBS

   
  Zonnestand:


  Winter:
  13.00u - 15.30u

  Zomer:
  14.00u - 16.30u
   
  Periode:


  Het hele jaar door. Let in de zomer wel op voor hoge begroeiing !
   
  Wegbeschrijving
  (openbaar vervoer):  Neem aan het station van Deinze bus 77 (Deinze - Gent - Lochristi -Beervelde) en verlaat de bus aan de halte "Astene Beekstraat". Volg de baan richting Deinze en ga de eerste straat links (de Beekstraat) in. U gaat tot over de overweg, waar u de wegel richting Gent ingaat: hier is het fotopunt gelegen.
   
  Wegbeschrijving
  (auto):  Verlaat de E40 (Gent - Oostende) aan afrit 10 (Sint-Denijs-Westrem) en volg daarna de Kortrijksesteenweg richting Deinze. Even voorbij het kruispunt met de N437 (die naar Deurle gaat), rijdt u de tweede straat links in: voorbij de overweg gaat u de zandweg richting Gent in: hier is het fotopunt gelegen.
   
  Extra:


  -